Pitta rustica salentina

Pitta rustica salentina

4.6 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
14 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 400 g di cipolle in quarti
  • 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2000 g di patate pelate (vedere consigli)
  • 3 pizzico di sale
  • 3 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 100 g di pangrattato + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00
  • 100 g di pecorino grattugiato
  • 2 uovo
  • 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 2 cucchiai di capperi sotto sale dissalati
  • 300 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
  • 2 cucchiai di olive nere denocciolate
  • 4 filetti di acciughe sott'olio sgocciolate
  • origano secco q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 1473 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...