Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 550 g di farina + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- 280 g di latte intero
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 3 gambi di sedano, le foglioline, lavate e asciutte
- 400 g di peperoni rossi e gialli, puliti e a pezzi (2 cm)
- 30 g di olive nere denocciolate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di capperi piccoli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2390 kJ / 571 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagotto napoletano
2h 15 min
Pizza di scarola
3h 30min
Parigina
3h 30min
Panini napoletani
5h 20 min
Pizza con la ricotta
2h 40 min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Gattò di patate
1h 30min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Struffoli
1h
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Tortano speck e fontina
2h