![OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4D4CDD9E-2334-4276-99FF-EDA880A5FF80/Derivates/968fe0a9-5966-4151-8788-a3006c2abaef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de grains de cassis déshydratés
- 100 g de sucre roux
- ½ c. à café de bâton de réglisse râpé
- 3 pincées de fève tonka râpée
- 30 g de beurre demi-sel
- 4 œufs
- 5 - 6 gouttes d'Antésite
- 40 g de farine de blé
- 40 g de fécule de maïs
- 10 g de chocolat noir râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 902.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Beignets aux pommes
1h 20min
Tiramisu sans lactose
12hod. 30min
Gâteau aux épices et limoncello
40 min
Flan miel-amande sans gluten et sans lactose
2h 15min
Cake sans gluten aux fruits confits et raisins secs
2h 15min
Crème anglaise à l'orange
1 godz.
Gâteau aux amandes
1 godz.
Gâteau chocolat-abricot
2 godz.
Crêpes au potimarron
40 min
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Œufs à la neige et aux pralines roses
2 godz. 30 min
Gaufres aux pommes et au caramel
40 min