Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de grains de cassis déshydratés
- 100 g de sucre roux
- ½ c. à café de bâton de réglisse râpé
- 3 pincées de fève tonka râpée
- 30 g de beurre demi-sel
- 4 œufs
- 5 - 6 gouttes d'Antésite
- 40 g de farine de blé
- 40 g de fécule de maïs
- 10 g de chocolat noir râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 902.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1 Std. 45 Min
Gâteau au citron
2j
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3h 30min
Gâteau aux pommes
1j
Flan brésilien aux œufs
1 godz. 5 min
Cake aux fruits confits
4 Std.
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 Min
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3sa
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 Std.
Gâteau de Savoie
55 Min