Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo mozarela
- 10 g salsa
- 4 dentes de alho
- 30 g azeite
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 4 filetes de anchova
- 80 g chalota
- 40 g manteiga
- 80 g vinho branco
- 320 g arroz p/ risoto
-
720
g caldo de peixe caseiro
lub 720 g água e 1 cubo de caldo de peixe - ½ c. chá de sal
- 350 g grão-de-bico cozido escorrido
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 774 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25 Min
Risoto de mexilhão com grelos
40 Min
Risoto de bacalhau
50 Min
Risoto de ervilhas e camarão
40 Min
Risoto à alentejana
30 Min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1 Std.
Risoto de dourada
1 Std.
Risoto de legumes
40 Min
Risoto de bacalhau com hortelã
30 Min
Risoto de açafrão e mexilhão
45 Min
Risoto de ervilhas e bacon
55min
Risoto de curgete e camarão
35 Min