Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- ½ - 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
-
350
g Dicke Bohnen, frisch
lub 350 g dicke Bohnen, TK, aufgetaut - 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 450 g Weizenmehl Type 550
Belag und Fertigstellung
- 150 g Pecorino, gehobelt
- 50 g Parmesan, gehobelt
- Salz zum Würzen
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 10 g natives Olivenöl
-
100
g Pancetta, in dünnen Scheiben
lub 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Ratatouille
3h
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1h 15 min
Focaccia mit Salami und Feigen
2h 30 min
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Spanische Pizza
1h 20 min
Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben
1h 25min
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1h 15 min
Pizza auf ligurische Art
1h 50 min
Pizza mit Salsiccia
2u. 40min
Frühlingspizza Toni M.
6 Std. 40 Min
Pizza Capricciosa
1h 40min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4h