Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Öl
- 1 TL Salz
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 30 Oliven, schwarz, entsteint
- 2 Gläser Sardellenfilets, in Öl (Abtropfgew. à 33 g), abgewaschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte provençale
1h 40min
Caponata-Crostini
4h 40 min
Ziegenkäserollen mit Chilisauce
1 godz. 10 min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Focaccia mit Sardellen
1h 45min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 min
Za´atar-Brot
1h 40min
Chorizo-Quiche
2 Std. 30 Min
Libanesisches Fladenbrot
3 Std. 20 Min
Tarte Tatin mit Tomaten
1h 40min