Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Mandeln, ungeschält
- 3 - 4 frische Feigen, geviertelt
- 4 - 6 Scheiben Ziegenweichkäse (Ziegencamembert)
- ½ - 1 TL Kardamomsamen, nach Geschmack
- 200 g Rote Rüben-Saft
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Agavensirup
- 100 g Radicchio
- 100 g Chicorée
- 1 TL Rosenwasser (siehe Tipp)
- 2 EL Balsamico-Essig
- 3 EL Olivenöl
- ½ TL Meersalz
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 min
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5óra
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1h 20min
Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle
45min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50 Min
Scallops & Pea Puree
20p
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1h
Lachsforelle auf Fenchel-Orangen-Risotto
40min