Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing
TM6 TM5

Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing

4.7 (44 oceny)

Składniki

  • 20 g Mandeln, ungeschält
  • 3 - 4 frische Feigen, geviertelt
  • 4 - 6 Scheiben Ziegenweichkäse (Ziegencamembert)
  • ½ - 1 TL Kardamomsamen, nach Geschmack
  • 200 g Rote Rüben-Saft
  • 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
  • 1 TL Agavensirup
  • 100 g Radicchio
  • 100 g Chicorée
  • 1 TL Rosenwasser (siehe Tipp)
  • 2 EL Balsamico-Essig
  • 3 EL Olivenöl
  • ½ TL Meersalz
  • 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1975 kJ / 472 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy