Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Mandeln, ungeschält
- 3 - 4 frische Feigen, geviertelt
- 4 - 6 Scheiben Ziegenweichkäse (Ziegencamembert)
- ½ - 1 TL Kardamomsamen, nach Geschmack
- 200 g Rote Rüben-Saft
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Agavensirup
- 100 g Radicchio
- 100 g Chicorée
- 1 TL Rosenwasser (siehe Tipp)
- 2 EL Balsamico-Essig
- 3 EL Olivenöl
- ½ TL Meersalz
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Süß-scharfe Asia-Salatplatte
40 min
Spargel mit Himbeervinaigrette und Mohn-Ziegenkäse
50min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25min
Eichblattsalat mit Birnen und Forelle
15min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 godz. 35 min
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50min
Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Rührei mit Spinat und Ziegenkäse
25min
Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel
1h
Caesar Salad mit Pfeffer-Erdbeeren
40 min