Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) -
400
g di farina manitoba
lub 400 g di farina per pizza - 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 30 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di Provolone a pezzi (circa 1-2 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio
- 100 g di pomodori ciliegino, senza semi a metà
- 2 - 3 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di zucchine a pezzi (circa 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Pizza Margherita
2 godz.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Biscotti milanesini
3h
Focaccia croccante
2 godz. 10 min
Focaccia alle olive
2 godz. 20 min
Crema Thermomix®
45 min
Panini Pita
2 godz.
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Treccia bernese
1h 45min