Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampini
- qualche burro, non salato q.b. per imburrare
Impasto
- 100 g di mandorle con la pelle
- 120 g di cioccolato fondente (64% cacao), a pezzi (2 cm)
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (1 cm)
- 3 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
-
¼
cucchiaino di vaniglia in polvere
lub pasta di vaniglia - 3 albumi d'uovo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1816 kJ / 436 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e pomodoro
25 Min
Mousse al cioccolato
3h 20min
Glassa al cioccolato
20 Min
Ganache
Brak ocen
Semifreddo nocciolato
Brak ocen
Purè di patate
50 Min
Maionese
10 Min
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 Std.
Macarons al caramello
1 Std. 50 Min
Mousse veloce al caffè
5 Min
Torta al cioccolato con sorpresa
1 Std. 10 Min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3 Std. 15 Min