Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro + q.b. per imburrare
- 100 g di farina + q.b. per infarinare
- 200 g di mela con la buccia, a pezzi (conservare i torsoli)
- 280 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 2 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 270 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 276 kJ / 2.7 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 min
Torta di mele
1 godz. 30 min
Pesto alla genovese
20min
Torta di carote
1 godz. 10 min
Bastoncini alle nocciole
1 godz. 50 min
Salmone con asparagi e grano
40 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Torta svedese alla carota
2 godz.
Petti di pollo alla pizzaiola
55min
Pesce ai sapori dell'India con salsa allo yogurt, patate e verdure
1 godz.
Castagne lesse
55min
Torta di carote argoviese
2 godz.