Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 65 g di burro, a pezzi
- 35 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ripieno
- 250 g di formaggi a pasta semidura (circa 60 g di ciascuno, per es. Gruviera, Emmental, Appenzeller e Grana Padano)
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna
- 40 g di farina bianca
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 30 g di burro
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1601 kJ / 383 kcal
- Białko
- 16.68 g
- Węglowodany
- 20.16 g
- Tłuszcz
- 26.17 g
- Błonnik
- 0.83 g
Alternatywne przepisy
Piccata di pollo su ratatouille
40min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di noci engadinese
1h 15min
Tortine al formaggio
50min
Rösti alla bernese
40min
Gratin di patate
1h 10min
Pane all'aglio
15min
Bastoncini di pesce con salsa al pomodoro
Brak ocen
Biscotti milanesini
3hod.
Spezzatino alla zurighese
50min
Empanada di tonno
1h 10min
Mousse al Toblerone®
3h 10min