Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina, etwas mehr zum Bestäuben und für die Arbeitsfläche
- 75 g di burro, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 250 g di formaggio Emmental, in Stücken (3 cm)
- 125 g di formaggio Gruviera, in Stücken (3 cm)
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato, nach Belieben
- 1 pizzico di paprica, nach Belieben
- 1 pizzico di noce moscata in polvere, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1627 kJ / 390 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Pane ticinese
1h 50min
Cracker al formaggio
1u.
Pizze di cavolfiore e formaggio
1u.
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Läckerli di Basilea
1h 10min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Spezzatino alla zurighese
50min
Panini Pita
2u.
Torta di carote argoviese
2u.
Treccia bernese
1u. 45min