Urządzenia i Akcesoria
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 slices
Składniki
-
milk700 g
-
egg yolks from large eggs4
-
maize flour60 g
-
sugar120 g
-
vanilla pod seeds only½
-
lemon zest only½
-
unsalted butter soft130 g
-
filo pastry (approx. 12 sheets)270 g
-
icing sugar2 Tbsp
-
chopped pistachios3 Tbsp
-
honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cinnamon Stars (German)
1 godz. 30 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 godz. 40 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 godz. 15 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Grissini with Parmesan and Herbs
5 godz. 10 min
Chocolate Salami
4 godz. 5 min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11 godz. 30 min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.
Amaretti
35 min