Urządzenia i Akcesoria
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 slices
Składniki
-
milk700 g
-
egg yolks from large eggs4
-
maize flour60 g
-
sugar120 g
-
vanilla pod seeds only½
-
lemon zest only½
-
unsalted butter soft130 g
-
filo pastry (approx. 12 sheets)270 g
-
icing sugar2 Tbsp
-
chopped pistachios3 Tbsp
-
honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 Std.
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 Std. 45 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6 Std. 15 Min
Lemon Tiramisu
6 Std. 25 Min
Fatayer with Cheese and Mint
1 Std. 5 Min
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Apricot Raspberry Cheesecake
5 Std. 30 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min