Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot Muffins
- 110 g almonds
- 80 g sugar
- 200 g carrots, cut into pieces (2 cm)
- 200 g spelt flour
- 190 g almond milk
- 100 g vegetable oil
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ vanilla pod, seeds only (see tip)
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Icing
- 110 g sugar
- 35 g vegan butter, diced
- 90 g vegan cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1209.7 kJ / 289.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 218.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cooked Quinoa
15 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15 min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2h 40min
Apple and Cinnamon Semolina with Nuts and Fresh Fruit
25 Min
Coconut and Strawberry Eton Mess
3h 20min
Vegan Chocolate Cake
1 Std. 55 Min
Maple-glazed Carrots
45 Min
Boosted Breakfast Muffins
1 godz.
Dairy-free Cashew Nut Spread
12h 10min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Gluten-free Blondies
1 godz. 20 min
Anchovy Breadcrumbs
5 min