Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
TM6 TM5

Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing

4.6 (16 ocen)

Składniki

Carrot Muffins

  • 110 g almonds
  • 80 g sugar
  • 200 g carrots, cut into pieces (2 cm)
  • 200 g spelt flour
  • 190 g almond milk
  • 100 g vegetable oil
  • 1 tsp ground cinnamon
  • ½ vanilla pod, seeds only (see tip)
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda

Icing

  • 110 g sugar
  • 35 g vegan butter, diced
  • 90 g vegan cream cheese

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1209.7 kJ / 289.1 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
32.2 g
Tłuszcz
16.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
3.6 g
Sód
218.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy