Urządzenia i Akcesoria
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pieces
Składniki
Carrot Muffins
-
almonds110 g
-
sugar80 g
-
carrots cut into pieces (2 cm)200 g
-
spelt flour200 g
-
almond milk190 g
-
vegetable oil100 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
vanilla pod seeds only (see tip)½
-
baking powder2 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
Icing
-
sugar110 g
-
vegan butter diced35 g
-
vegan cream cheese90 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
218.8 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1209.7 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almond Butter Oatmeal Cookies
20 min
Vegan Roasted Pepper and Cashew Toasts
30 min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35 min
Gnocchi with Courgettes
20 min
Fermented beetroot dip
25 godz.
Cheese Breadsticks with Mixed Greens Pesto
1 godz. 30 min
Buckwheat Porridge
25 min
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55 min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 min
Chocolate Chia Pudding
10 min
Vegetable Waffles
15 min
Apple Pancakes
30 min