Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing

Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing

4.5 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pieces

Składniki

Carrot Muffins
  • almonds
    110 g
  • sugar
    80 g
  • carrots cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • spelt flour
    200 g
  • almond milk
    190 g
  • vegetable oil
    100 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • vanilla pod seeds only (see tip)
    ½
  • baking powder
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
Icing
  • sugar
    110 g
  • vegan butter diced
    35 g
  • vegan cream cheese
    90 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 289.1 kcal / 1209.7 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 218.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...