Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond Base
- unsalted butter, for greasing
- 20 g unsalted butter, soft
- 200 g roasted almonds (see tip)
- 60 g brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
Fig Jam
- 100 g dried figs, stems removed
- 100 g water
- 80 g sugar
- ½ lemon, juice only
Ricotta Cheesecake
- 170 g sugar
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 3 egg whites, from large eggs
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 egg yolks, from large eggs
- 250 g ricotta cheese
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 2 Tbsp ground cinnamon, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Beetroot Cake
2 Std. 20 Min
Amaretti
35 min.
Raspberry cloud
12 godz. 5 min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 Std.
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50 min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30 min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 godz.
Pistachio and Almond Filo Coil
1 Std. 15 Min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 Std.
Persian Carrot and Coconut Cake
2 Std. 20 Min