Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pieces
Składniki
Pistachio Paste
-
pistachio nuts, salted, shelled roasted, plus extra crushed for garnishing250 g
Pistachio Pastry Cream
-
granulated sugar100 g
-
cornflour60 g
-
ground turmeric1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
soya milk unsweetened500 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
vegan butter diced60 g
-
almond extract¼ tsp
Cannoli Shells
-
vegan butter diced50 g
-
large eggs2
-
sugar50 g
-
gluten-free plain white flour375 g
-
unsweetened cocoa powder2 ½ tsp
-
sweet Marsala wine50 g
-
vegetable oil, for fryingsunflower oil for frying1000 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
24.9 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
2785.9 kJ /
665.8 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomato Soup with Burrata
35 min
Indian Bafauri Dhal Patties
Brak ocen
Pistachio Lava Cakes
30 min
Pistachio Macarons with Pistachio Ganache
2 godz. 30 min
Pasta alla Nerano
40 min
Fluffy Japanese Cheesecake
1 godz. 50 min
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15 godz. 55 min
Cranberry Cream Cheese Dip with Biscotti Tree
1 godz.
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 godz.
Pistachio Butter
5 min
Biscoff Cheesecake
6 godz. 20 min
Pistachio cream
15 min