Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums

Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • plums halved, pitted
    500 g
  • ground cinnamon
    1 Tbsp
  • ruby port
    50 g
  • sugar cubes
    12
  • water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
    1400 g
  • lemon juice freshly squeezed (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • vanilla ice cream for serving
    chantilly cream, for serving

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 70 mg
Białko 3 g
Kalorie 1112 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...