Urządzenia i Akcesoria
Lebanese Spiced Flatbread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 pieces
Składniki
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
water200 g
-
olive oil plus extra for greasing85 g
-
plain flour300 g
-
salt1 ¼ tsp
-
za'atar (see tip)4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 Std. 35 Min
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
50 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Curried Cake with Coriander Chutney
1 Std. 10 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 Min
Tikka Paste
1 Std.
Peshwari naan
1 Std. 20 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 Min
Baba Ganoush
1 Std.
Peshwari Naans
2 Std.