Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 200 g water
- 85 g olive oil, plus extra for greasing
- 300 g plain flour
- 1 ¼ tsp salt
- 4 tsp za'atar (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Houmous
13h 30min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1h 30 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Dill and Feta Flatbread
1 godz. 20 min
Quick Flatbreads
20min
Pissaladière
1h 30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Pitta Bread
2 godz.
Baba Ganoush
1hod.
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30 min
Earl Grey Kulfi
8 Std. 35 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 min