Wersje kompatybilne
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 320 g water, cold
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast - 1 tsp sugar
- 300 g manitoba flour or other strong, refined bread flour, plus extra for dusting
- 100 g plain flour
- 10 g fine sea salt
- 300 g pitted green olives
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Mediterranean Bread
5h 20min
Baguettes
3h 45min
Feta, Olive and Herb Muffins
50 min.
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Dill and feta flatbread
1 godz. 20 min
Pitta Bread
2 godz.
Onion Focaccia
3 Std. 20 Min
Pitta bread
2 godz.
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3h 40 min
Parmesan and Rosemary Buns
1hod. 45min
Focaccia with onions
2 godz.