Wersje kompatybilne
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 320 g water, cold
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast - 1 tsp sugar
- 300 g manitoba flour or other strong, refined bread flour, plus extra for dusting
- 100 g plain flour
- 10 g fine sea salt
- 300 g pitted green olives
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Harissa
20 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 Std. 40 Min
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Iranian Barbari
2h 30min
Pitta Bread
2h
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Provençal tart
1h 15min
Italian Easter Bread
3 Std. 50 Min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15 Min
Tomato Focaccia
3h