Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g water
-
10
g fresh yeast
lub 2 ½ g dried instant yeast - 10 g honey
- 405 g plain flour
- 2 Tbsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tsp fine sea salt
- plain flour, for flouring
- 5 g baking soda
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp nigella seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes
3 Std. 45 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
White Finger Rolls
3h 30 min
Rye Bread Rolls
4 Std.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Turkish Flatbreads
2 Std. 10 Min
Quick Flatbreads
20min
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Mini Fougasse
5 Std.
Pitta Bread
2 Std.
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Classic Wholemeal
2h 40 min.