Persian Flatbreads
TM6 TM5 TM31

Persian Flatbreads

4.6 (19 ocen)

Składniki

  • 320 g water
  • 10 g fresh yeast
    lub 2 ½ g dried instant yeast
  • 10 g honey
  • 405 g plain flour
  • 2 Tbsp olive oil, for greasing and brushing
  • 1 tsp fine sea salt
  • plain flour, for flouring
  • 5 g baking soda
  • 1 Tbsp sesame seeds
  • 1 Tbsp nigella seeds

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1981 kJ / 473.5 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
81.5 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4 g
Sód
464 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy