Persian Flatbreads

Persian Flatbreads

4.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 pieces

Składniki

  • water
    320 g
  • fresh yeast
    10 g
    2 ½ g dried instant yeast
  • honey
    10 g
  • plain flour
    405 g
  • olive oil for greasing and brushing
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • plain flour for flouring
  • baking soda
    5 g
  • sesame seeds
    1 Tbsp
  • nigella seeds
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 464 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 1981 kJ / 473.5 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 81.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...