Urządzenia i Akcesoria
Persian Flatbreads
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 pieces
Składniki
-
water320 g
-
2 ½ g dried instant yeastfresh yeast10 g
-
honey10 g
-
plain flour405 g
-
olive oil for greasing and brushing2 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour for flouring
-
baking soda5 g
-
sesame seeds1 Tbsp
-
nigella seeds1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
464 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1981 kJ /
473.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
81.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5)
Pas d’évaluation
Cheese Breadsticks with Mixed Greens Pesto
1h 30min
Ciabattine
3h 30min
Pitta Bread
2h
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45min
Curry Bread Rolls
2h 10min
Wholemeal Pitta
1h 35min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Chocolate Brioche Buns
4h 45min
Turkish Flatbreads
2h 10min