Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g water
-
10
g fresh yeast
lub 2 ½ g dried instant yeast - 10 g honey
- 405 g plain flour
- 2 Tbsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tsp fine sea salt
- plain flour, for flouring
- 5 g baking soda
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp nigella seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Quick Flatbreads
20 min
Focaccia
3h
Black Ravioli with Sea Bass
1 godz. 45 min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Za'atar bread rolls
2h
Pitta Bread
2h
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35 min.
Raspberry and Vanilla Éclairs
2h
Chocolate Stale Bread Muffins
1h 15min