Urządzenia i Akcesoria
Gozleme
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 pieces
Składniki
Dough
-
strong white bread flour450 g
-
dried instant yeast10 g
-
fine sea salt1 pinch
-
olive oil30 g
-
plain yoghurt50 g
-
water warm260 g
-
plain flour for dusting
Filling
-
Swiss chard200 g
-
onions quartered100 g
-
olive oil15 g
-
sweet paprika1 tsp
-
feta cheese120 g
Assembly
-
plain flour for dusting
-
olive oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
70.7 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
435.9 kJ /
104.2 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gozleme
1 godz. 40 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 godz. 15 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 godz. 40 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Cheese pies
1 godz. 25 min
Fatayer with cheese and mint
1 godz. 5 min
Pitta Bread
2 godz.
Parmesan and Rosemary Buns
1 godz. 45 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Turkish Flatbreads
2 godz. 10 min