Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g dried instant yeast
- 1 pinch fine sea salt
- 30 g olive oil
- 50 g plain yoghurt
- 260 g water, warm
- plain flour, for dusting
Filling
- 200 g Swiss chard
- 100 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 120 g feta cheese
Assembly
- plain flour, for dusting
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 435.9 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Middle Eastern Aubergine Pies
2h
Gozleme
1h 40min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min.
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Pitta Bread
2h
Chocolate syrup
20 min
Brioche
5h
Milk Chocolate Panna Cotta with Mango and Banana Marmalade
2h 15min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 godz. 10 min
Three cheese pides
1h 40min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Haloumi
5h