Urządzenia i Akcesoria
Gozleme
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 pieces
Składniki
Dough
-
strong white bread flour450 g
-
dried instant yeast10 g
-
fine sea salt1 pinch
-
olive oil30 g
-
plain yoghurt50 g
-
water warm260 g
-
plain flour for dusting
Filling
-
Swiss chard200 g
-
onions quartered100 g
-
olive oil15 g
-
sweet paprika1 tsp
-
feta cheese120 g
Assembly
-
plain flour for dusting
-
olive oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
70.7 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
435.9 kJ /
104.2 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 Std. 50 Min
Tomato Focaccia
3 Std.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 Min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 Min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 Std. 15 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 Std.
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 Std. 40 Min
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Peanut Butter Cheesecake
5 Std. 40 Min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min
Pogača (bread)
3 Std.
Speculoos
3 Std.