Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 20 g dried thyme
- 15 g dried oregano
- 15 g dried savory (see tip)
- 10 g sumac (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g sesame seeds
Flatbread (Manakish)
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 275 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Tabbouleh
2h 15min
Mini Oregano Focaccias
3 godz. 40 min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 Std. 25 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Za'atar bread rolls
2h
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Pitta Bread
2h
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 Min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Onion Focaccia
3h 20min
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min