Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Za'atar
- 20 g dried thyme
- 15 g dried oregano
- 15 g dried savory (see tip)
- 10 g sumac (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g sesame seeds
Flatbread (Manakish)
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 275 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1h 45min
Harissa
20min
Iranian Barbari
2h 30min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Fatayer with cheese and mint
2h 15 min.
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Pitta Bread
2h
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Houmous
13u. 30min
Pain d'Epi
2 Std. 40 Min