Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de trigo sarraceno en grano (tostados o naturales)
- 80 g de cebada perlada
- 300 g de agua templada
- 200 g de harina de fuerza
- 70 g de aceite
- 30 g de mantequilla
- 25 - 30 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 cucharadas de sémola de trigo
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 1 - 2 cucharadas de semillas de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 109.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
8 godz.
Pan rústico
2h
Yogur de soja
12h 10min
Pan de castañas
4h
Pan de centeno con masa agria
154h
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15u.
Tortitas integrales con manzanas a la vainilla y canela
1h
Arroz integral precocido
2h 30min
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8h 10min
Yogur de soja en Varoma
12 godz. 15 min
Bizcocho de espelta y té matcha con fruta
3 Std.
Pan básico
3h 45min