Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pellizco de canela molida
- 200 g de azúcar
- 200 g de agua
- 1 tira de piel de limón
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 clavos
- 1 pellizco de sal
- 4 peras conferencia enteras peladas
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 20 g de mantequilla
- 2 cucharadas almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2406 kJ / 576 kcal
- Białko
- 4.47 g
- Węglowodany
- 82.43 g
- Tłuszcz
- 25.34 g
- Błonnik
- 7.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Peras en almíbar
1h 40min
Tartaletas de limoncello
3 godz. 15 min
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
4 godz.
Natillas de naranja con chocolate
2h 15min
Panna cotta a la crema de whisky
2h 45min
Postre de pera y queso cremoso
20min
Peras al vapor con salsa de chocolate y cardamomo
40min
Semifrío de castañas con salsa de nueces
4h 30min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Bavaroise de naranja
5 Std. 15 Min
Peras al vino tinto
3h 20 min