Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 350 g de harina de repostería
- 1 cucharadita rasa de sal
- 20 g de azúcar
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 70 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 60 g de manteca de cerdo fría (en trozos pequeños)
- 70 g de agua fría
Relleno
- 500 g de cerezas
- 500 g de albaricoques frescos maduros
- 50 g de azúcar (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita rasa de canela molida
- 20 g de maicena
- 3 cucharadas de leche (para sellar los bordes y pintar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1574 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 202.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de ciruelas
1h 5min
Tarta de fresas y nata
1 Std. 15 Min
Tarta de cerezas
2h
Kugelhopf alsaciano
4 Std.
Clafouti de cerezas
1h 20min
Tarta de requesón y fresas
6 Std. 20 Min
Cake de pasas al ron
10h
Strudel de manzana
1h 20min
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Tarta de naranja
5h
Tarta Tatín
1h 30min
Tarta de manzana y pera
50min