Tarta de cerezas y albaricoques

Tarta de cerezas y albaricoques

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • de harina de repostería
    350 g
  • de sal
    1 cucharadita rasa
  • de azúcar
    20 g
  • de levadura química en polvo
    1 cucharadita
  • de mantequilla fría (en trozos pequeños)
    70 g
  • de manteca de cerdo fría (en trozos pequeños)
    60 g
  • de agua fría
    70 g
Relleno
  • de cerezas
    500 g
  • de albaricoques frescos maduros
    500 g
  • de azúcar (y un poco más para espolvorear)
    50 g
  • de canela molida
    1 cucharadita rasa
  • de maicena
    20 g
  • de leche (para sellar los bordes y pintar la masa)
    3 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 376 kcal / 1574 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 202.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...