Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 2 - 3 EL Sojasauce, nach Geschmack
- 2 TL geröstetes Sesamöl
- 120 g Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel, Lauch), in Stücken
- 1 - 2 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Scheibe frischer Ingwer (ca. 2 mm)
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 700 g Wasser
- 50 g Glasnudeln aus Reis, in Stücke gebrochen oder mit der Schere geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1090 kJ / 261 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Hackbällchen-Suppe
45 min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Ucha - Fischsuppe
50min
Scharfe-Hühnersuppe
1 Std. 15 Min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 min
Bihunsuppe
45 min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1 Std. 15 Min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55min
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min