Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 薑
- 20 克 黑麻油
- 150 克 杏鮑菇 ,切丁(約1~1.5公分)
- 150 克 高麗菜 ,切小丁片(約2公分)
- 15 克 醬油
- 680 克 水
- 5 克 味醂
- 200 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 2 茶匙 枸杞
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 624.9 kJ / 149.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 385.3 mg