Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
-
20
g fresh yeast
lub 1 tsp dried yeast - 400 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- olive oil, for frying
- icing sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sponge cake
1h 50 min
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit (TM6)
Brak ocen
Polenta
50min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 Std. 45 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Strawberry Cheesecake Shots
15min
Peanut Butter and Cookies Cake
1h 15 min
Moroccan Mint Tea
25 min
Berries and Cream Layer Cake
2h 15min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3h 20min