Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 350 g water
- 1 tsp sugar
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - oil, for greasing
- 300 g semolina
- 300 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 2 tsp fine sea salt
Topping
-
100
g pecorino cheese, cut in pieces (3-4 cm)
lub 100 g Provolone (Italian cheese), cut in pieces (3-4 cm) - 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp dried oregano
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20min
Potato Cakes
45 Min
Cinnamon and Date Twists
50 Min
Mini Pizzas
1h 20min
Banana Pancake Bites
45 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Gozleme
1 Std. 15 Min
Sesame, Honey and Citrus Bars
30 Min
Mini Spinach Calzone
2h 35min
Chocolate Cake Pops
4h 50 min
Herb Bread
1 Std. 10 Min