Fried Cheese and Tomato Pizzas

Fried Cheese and Tomato Pizzas

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

Dough
  • water
    350 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
    10 g fresh yeast, crumbled
  • oil for greasing
  • semolina
    300 g
  • strong white bread flour plus extra for flouring
    300 g
  • fine sea salt
    2 tsp
Topping
  • pecorino cheese cut in pieces (3-4 cm)
    100 g
    100 g Provolone (Italian cheese), cut in pieces (3-4 cm)
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • fresh basil leaves only
    2 sprigs
  • dried oregano
    1 tsp
  • oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 507 kcal / 2121 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 59.6 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...