Urządzenia i Akcesoria
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
40 pieces
Składniki
Almond paste filling
-
blanched almonds250 g
-
sugar80 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
salt1 pinch
-
unsalted butter soft30 g
-
orange flower water1 Tbsp
Folding and frying briouats
-
filo pastry cut in strips (36 cm x 6 cm)250 g
-
unsalted butter melted50 g
-
egg yolk lightly whisked1
-
oil for frying
-
honey300 g
-
orange flower water½ Tbsp
-
toasted sesame seeds2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
494 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Mango, Orange and Strawberry Juice
10 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Marble cake
2 godz. 10 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Zaalouk
1 godz. 5 min
Moroccan Mint Tea
25 min