Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge Cake
- 1 Tbsp unsalted butter, for greasing
- 2 medium eggs
- 80 g sugar
- 60 g 00 flour (see tip)
- 20 g cocoa powder, unsweetened
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp chilli powder
- 1 pinch fine sea salt
Cream
- 100 g sugar
-
½
tsp natural vanilla extract
lub 1 tsp vanilla sugar, homemade - 40 g 00 flour (see tip)
- 500 g milk
- 2 medium eggs
- 2 gelatine leaves
- water, for soaking
- 500 g mascarpone
Assembly
- 18 g espresso, brewed, cold
- 3 Tbsp Marsala wine, dry or sweet
- 250 g fresh raspberries
- 2 Tbsp walnuts, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 178 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3 godz. 20 min
Crème Pâtissière
15 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 mnt
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Tiramisu
5 godz. 20 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min
Lime Grapefruit Cooler
10 mnt
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 Std. 10 Min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3h
Mini Egg Cupcakes
1 godz.
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min