Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe Batter
- 120 g plain flour
- 30 g caster sugar
- 2 medium eggs
- 300 g milk
- 40 g butter, melted, plus extra for frying
Suzette Butter
- 1 orange, thin peelings of zest and juice
- 1 lemon, thin peelings of zest only
- 50 g caster sugar
- 60 g Grand Marnier
- 80 g butter, soft
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
12h 25 min
Brain Cupcakes
1h 40min
Cheesecake
1h 30 min
Porcini Mushroom Risotto
35 min
Béchamel Sauce
15 min
Brownies
50min
Tiramisu
5h 20 min
Crêpes
1h 15min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Pineapple and Rum Pancakes
40 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30 min
Classic Banana Bread
1 Std. 25 Min