Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe Batter
- 120 g plain flour
- 30 g caster sugar
- 2 medium eggs
- 300 g milk
- 40 g unsalted butter, melted, plus extra for frying
Suzette Butter
- 1 orange, thin peelings of skin and juice
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 50 g caster sugar
-
60
g Grand Marnier
lub Cointreau - 80 g unsalted butter, soft
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520.1 kJ / 363.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 55.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes
1h 15min
Chocolate Porter Brownies
45min
American-style Pancakes
40min
Crêpes
1h 15min
Whisked Egg Whites
5min
Whipped Cream
10min
Strawberry Milkshake
5min
Pistachio Cupcakes
40min
Raspberry Cheesecake
3 Std. 25 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Mini Egg Cupcakes
1h
Berries and Cream Layer Cake
2h 15 min.