Crêpes Suzette

4.8 84 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Crêpe Batter
  • plain flour
    120 g
  • caster sugar
    30 g
  • medium eggs
    2
  • milk
    300 g
  • unsalted butter melted, plus extra for frying
    40 g
Suzette Butter
  • orange thin peelings of skin and juice
    1
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    50 g
  • Grand Marnier
    60 g
    Cointreau
  • unsalted butter soft
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363.3 kcal / 1520.1 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 55.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...