Urządzenia i Akcesoria
Fatayer with Cheese and Mint
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
olive oil80 g
-
1 ½ tsp dried yeastfresh yeast15 g
-
strong white bread flour350 g
-
sugar15 g
-
fine sea salt1 tsp
Filling
-
fresh mint leaves only10 g
-
pecorino cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
cream cheese75 g
-
nigella seeds1 ½ tsp
Fatayer
-
strong white bread flour for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6 g
Kalorie
921.2 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
23.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Herb Bread
1h 10min
Sweet Breakfast Bread
1h 30min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Spinach Fatayers
2h
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Umali
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Mint lemonade
5min