Fatayer with Cheese and Mint
TM6 TM5

Fatayer with Cheese and Mint

4.6 (9 ocen)

Składniki

Dough

  • 250 g whole milk
  • 80 g olive oil
  • 15 g fresh yeast
    lub 1 ½ tsp dried yeast
  • 350 g strong white bread flour
  • 15 g sugar
  • 1 tsp fine sea salt

Filling

  • 10 g fresh mint, leaves only
  • 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 75 g cream cheese
  • 1 ½ tsp nigella seeds

Fatayer

  • strong white bread flour, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
921.2 kJ / 220 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
23.4 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy