Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint, leaves only
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1h 45 min
Tuna and Olive Empanaditas
4h 5min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1sa 35 dk
Spinach Fatayers
2h
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Dill and Feta Flatbread
1h 20 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Mint Tea
25 min