Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried yeast - 350 g strong white bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 10 g fresh mint, leaves only
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
Fatayer
- strong white bread flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Marble cake
2h 10 min
Fatayer with cheese and mint
1 Std. 5 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2u.
Umali
1 Std. 25 Min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar bread rolls
2u.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1h 45 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Mint Tea
25 Min