Urządzenia i Akcesoria
Fatayer with Cheese and Mint
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
olive oil80 g
-
1 ½ tsp dried yeastfresh yeast15 g
-
strong white bread flour350 g
-
sugar15 g
-
fine sea salt1 tsp
Filling
-
fresh mint leaves only10 g
-
pecorino cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
cream cheese75 g
-
nigella seeds1 ½ tsp
Fatayer
-
strong white bread flour for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6 g
Kalorie
921.2 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
23.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan Mint Tea
25 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Umali
1 godz. 25 min
Cheese pies
1 godz. 25 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 godz. 5 min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Spiced Grape Refresher
2 godz. 15 min