Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 80 g unsalted butter, diced
- 150 g water
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g chicken breasts, skinless, halved horizontally
- 75 g walnut halves
- 250 g mayonnaise
- 1 stalk celery (approx. 80 g), thinly sliced (5 mm)
- 200 g seedless red grapes, halved
- 2 Tbsp fresh tarragon leaves, finely chopped
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1059.8 kJ / 253.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 187.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Garlic Cheddar Biscuits
30min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2h 5min
Choux Pastry
2 godz.
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Baked Pancake with Bacon (Pannukakku)
50 Min
Palmiers Two Ways
1 Std. 40 Min
Panna Cotta
6h 15min
Milk Bread
2 Std. 20 Min
Stilton and Walnut Pâté
5min