![Choux Bites with Tarragon Chicken Salad Choux Bites with Tarragon Chicken Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A8709AF-F911-4EC5-9F15-9490320610ED/Derivates/A223B0BF-EB9C-44EB-ADDA-0FED4284F317.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 80 g unsalted butter, diced
- 150 g water
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g chicken breasts, skinless, halved horizontally
- 75 g walnut halves
- 250 g mayonnaise
- 1 stalk celery (approx. 80 g), thinly sliced (5 mm)
- 200 g seedless red grapes, halved
- 2 Tbsp fresh tarragon leaves, finely chopped
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1059.8 kJ / 253.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 187.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shellfish Nage with Champagne
1h 5min
Celeriac Remoulade (TM5)
10min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Savoury Crayfish Éclairs
1 godz. 20 min
Choux Pastry
2 godz.
Baguettes
3h 45min
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50 Min
Lemon Drizzle Madeleines
4h 45min
Emmental Gougères
50 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Chocolate Mousse
3h 20min