
Urządzenia i Akcesoria
Choux Bites with Tarragon Chicken Salad
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
18 pieces
Składniki
Choux Pastry
-
unsalted butter diced80 g
-
water150 g
-
fine sea salt2 pinches
-
plain flour120 g
-
medium eggs3
Filling
-
water1000 g
-
chicken breasts skinless, halved horizontally500 g
-
walnut halves75 g
-
mayonnaise250 g
-
celery (approx. 80 g), thinly sliced (5 mm)1 stalk
-
seedless red grapes halved200 g
-
fresh tarragon leaves finely chopped2 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
253.3 kcal /
1059.8 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
187.2 mg