Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 250 g water
- butter, for greasing
- 370 g brioche bread, sliced (approx. 12 slices)
- 100 g sultanas
- 480 g whole milk
- 50 g golden caster sugar
- 2 large eggs
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Strawberry Olive Oil Cake
1h 35min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2 Std. 25 Min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1h
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25min
Chocolate Custard
1h 20min
Courgette and Cocoa Cake
24h
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4 godz. 30 min