Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g rye starter (see tip)
- 300 g water, plus extra for baking
- 1 tsp fine sea salt
- sunflower oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Wheat Starter
72h 20min
Sourdough Rye
51h 10 min
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Venezia Bread
11j
Sherry Panettone
5h 15min
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Baguettes
3h 45min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min