Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g rye starter (see tip)
- 300 g water, plus extra for baking
- 1 tsp fine sea salt
- sunflower oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rye Bread Rolls
4h
Bagels
1h 20min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Sourdough Rye
51 Std. 10 Min
Scandinavian Rye Bread
27u.
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5h
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1h 35min
Breaded Cheese-Stuffed Jalapenos
30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Sherry Panettone
5h 15min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min