![Pain d'Epi Pain d'Epi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72f7b10e-e563-4637-932c-a436deceb430/Derivates/e2bb6b82-d349-430c-924d-d3f42eab2ad9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g rye starter (see tip)
- 300 g water, plus extra for baking
- 1 tsp fine sea salt
- sunflower oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Five-seed bread
1hod. 50min
Onion Focaccia
3 Std. 20 Min
Mini Fougasse
5h
Pitta Bread
2 Std.
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1 Std. 35 Min
German Bread
4 Std. 15 Min
Five-seed bread
1hod. 50min
Wholemeal Focaccia
2h 35 min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min
Rye Bread Rolls
4h
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4h 10 min