Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g rye starter (see tip)
- 300 g water, plus extra for baking
- 1 tsp fine sea salt
- sunflower oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40 min
German Bread
4h 15min
Sourdough Rye
51h 10min
Sourdough Baguettes
15h
Fougasse
2 godz.
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Sourdough-style Loaf
122 Std. 45 Min
Brioche
8h
Baguettes
3 godz. 45 min
Venezia Bread
11h
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Ciabattine
3h 30 min