Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 20 克 椰子油
- 70 克 泰式綠咖哩醬
- 200 克 水
- 200 克 椰奶
- 5 片 泰國檸檬葉
- 150 克 松阪肉 ,切薄片(厚約0.5公分)
- 100 克 新鮮四季豆 ,斜切(長約3公分)
- 100 克 茄子 ,切斜片(約1公分)
- 15 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- 10 克 魚露
- 10 克 黑糖
- 15 克 九層塔
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1262.1 kJ / 301.9 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 1.6 g