Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di polpa di pomodoro, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di funghi champignon, a fettine
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Terminare la preparazione
- 200 g di mozzarella sgocciolata e a fette
- 100 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3581 kJ / 856 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette di vitello
1 godz. 15 min
Petto di pollo al Metaxa
1 godz.
Gratin di broccoli e quinoa
1 godz. 10 min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35min
Chicken nuggets e country potatoes con ketchup
1 godz.
Pizza Margherita
2 godz.
Panini di San Gallo
26h 30min
Sfogliata del Canton Uri
Brak ocen
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
1 godz. 30 min
Panini al müesli
Brak ocen