Focaccia con acciughe

Focaccia con acciughe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 pezzi

Składniki

Impasto
  • 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
  • 260 g di acqua tiepida
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
    1 bustina di lievito secco
  • 500 g di farina
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • farina per infarinare
  • 10 g di olio di oliva + q.b. per ungere
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di origano, secco
  • 100 - 150 g di acciughe, intere, fresche
  • 5 - 6 pomodorini tagliati a metà
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 22 g
Kalorie 2611 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...