Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 260 g di acqua, tiepida
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
- 500 g di farina
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- farina per infarinare
- 10 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 pizzico di origano, secco
- 100 - 150 g di acciughe, intere, fresche
- 5 - 6 pomodorini, tagliati a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delizia al cioccolato
40 min
Torta marmorizzata
2h
Zucchero vanigliato
72 godz.
Zuppa fredda al cocco e avocado
10min
Focaccia alle olive
2h 20min
Meringhe dell'Emmental
2 godz. 15 min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Crostata al Vin cuit
Brak ocen
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Tiramisù
5h 40min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Muffins con gocce di cioccolato
1h