Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna
- 250 g di burro, morbido, + q.b. per lo stampo
- 300 g di zucchero
- 200 g di mandorle tritate
- 6 uova
- 80 g di maizena
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 10 g di Grand Marnier
La crema al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 300 g di panna con il 35% di grassi
la decorazione
- 100 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 7 uova di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45 Min
Biscotti di linz
3h 15min
Torta al cioccolato e cocco
40 Min
Cake al limone
1 godz. 5 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Biscotti milanesini
3h
Corona dei Re Magi con uvetta
1 godz. 55 min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Crema Thermomix®
45 Min
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Powerballs (ricetta vegana)
15 Min