Torta di Pasqua

Torta di Pasqua

5.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 porzioni

Składniki

Il pan di Spagna
  • 250 g di burro morbido, + q.b. per lo stampo
  • 300 g di zucchero
  • 200 g di mandorle tritate
  • 6 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
  • 80 g di maizena
  • 10 g di Grand Marnier
La crema al cioccolato
  • 300 g di cioccolato fondente, 70% di cacao a pezzi
  • 300 g di panna intera
la decorazione
  • 100 g di cioccolato fondente, 70% di cacao a pezzi
  • 7 uova di cioccolato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11 g
Kalorie 2976 kJ / 716 kcal
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...