Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
- 20 g di lievito fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 140 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi
- 250 g di pomodoro fresco, senza semi e a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di funghi champignon sott'olio o freschi, a fette
- 50 g di cuori di carciofo, sott'olio
- 50 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di carne in salsa di funghi
35 Min
Asparagi con salsa tartara al quark
50min
Pizza Margherita
2h 10 min
Pancakes
45min
Scaloppine ai funghi
40min
Pizzette al formaggio di capra
Brak ocen
Pizza alla romana
Brak ocen
Pizza capricciosa
1h 35 min
Sfoglia di pere e cioccolato
Brak ocen
Riso alle verdure
55 Min
Focaccia alle olive
2h 20min
Tiramisù alla stracciatella
2h 30min