Éclairs au chocolat

Éclairs au chocolat

3.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Fondant blanc (cf. conseil)
  • de sucre
    300 g
  • d'eau
    100 g
Pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre
    15 g
  • de farine
    120 g
  • œufs
    3
Crème pâtissière
  • de lait
    500 g
  • de farine
    40 g
  • œufs
    4
  • de sucre
    80 g
  • de cacao en poudre
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297 kcal / 1249 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...