Urządzenia i Akcesoria
Éclairs au chocolat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
-
300 g de sucre
-
100 g d'eau
Pâte à choux
-
150 g d'eau
-
80 g de beurre
-
1 c. à café de sel
-
15 g de sucre
-
120 g de farine
-
3 œufs
Crème pâtissière
-
500 g de lait
-
40 g de farine
-
4 œufs
-
80 g de sucre
-
2 c. à soupe de cacao en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1249 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Brak ocen
Crème pâtissière
15 min
Rouleaux de sushi végétariens
30 min
Beignets aux pommes
45 min
Forêt noire
2 godz. 30 min
Assortiment de truffes au chocolat
45 min
Macarons au caramel
1 godz. 50 min
Tartelettes aux fraises
1 godz. 15 min
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1 godz.
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min