![Éclairs au chocolat Éclairs au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/840A2663-644C-4720-9347-468C8C90B87D/Derivates/E40F567E-6CC5-4A49-9518-5D5033886A40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
- 300 g de sucre
- 100 g d'eau
Pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre
- 120 g de farine
- 3 œufs
Crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine
- 4 œufs
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte meringuée au citron
2 Std. 30 Min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Napolitain
1h 40 min.
Pains à hamburger complets
2h 50min
Tartelettes aux fraises
1 godz. 15 min
Petits fondants au chocolat accompagnés de sorbet à la mangue et fruit de la passion
4h 15min
Crème pâtissière
15min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Biscuits à la cuillère
40 Min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4h 45min
Madeleines au chocolat
30 min.
Croquant au chocolat
15h