Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant blanc (cf. conseil)
- 300 g de sucre
- 100 g d'eau
Pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre
- 120 g de farine
- 3 œufs
Crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine
- 4 œufs
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249 kJ / 297 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Madeleines au chocolat
30min
Meringues de l'Emmental
2h 15 min.
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Croquant au chocolat
15u.
Forêt noire
2h 30min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Macarons au caramel
1h 50 min.
Pain express
1h 15min
Pâte à choux
2h
Sablés viennois au chocolat
50min
Tarte meringuée au citron
2h 30min