Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Génoise
- 4 blancs d'œufs
- 80 g de sucre
- orange
- 4 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'eau, chaude
- 80 g de farine
Garniture
- 100 g de sucre
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés au chocolat
1h 30min
Biscuits aux amandes
40min
Pain aux poires
Brak ocen
Sauce Hollandaise
15min
Croquant au chocolat
15h
Forêt noire
2h 30 min
Tarte à la confiture de baies mélangées
2h 35 min
Moelleux au chocolat
1h 15 min
Sauce béchamel
15min
Muffins au lard
50min
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Spätzlis au fromage
1h 10min