
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Génoise
- 4 blancs d'œufs
- 80 g de sucre
- orange
- 4 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'eau chaude
- 80 g de farine
Garniture
- 100 g de sucre
- 200 g de chocolat noir en morceaux
- 100 g de beurre coupé en morceaux
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 464 kcal / 1938 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Węglowodany
- 40 g