Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les moules
- un peu de beurre pour graisser
La pâte
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 120 g de chocolat noir (64% de cacao), en morceaux (2 cm)
- 80 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre
-
¼
c. à café de gousse de vanille en poudre
lub pâte de vanille - 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 436 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Pâte à pizza
1 Std.
Purée de pommes de terre
45min
Gratin dauphinois
50min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Brownies
45min
Moelleux au chocolat
1 Std. 30 Min
Crème au chocolat
3h 15min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Soupe de potiron
35min