Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

4.4 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Les moules
  • un peu de beurre pour graisser
La pâte
  • 100 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 120 g de chocolat noir (64% de cacao), en morceaux (2 cm)
  • 80 g de beurre en morceaux (1 cm)
  • 3 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre
  • ¼ c. à café de gousse de vanille en poudre
    pâte de vanille
  • 3 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436 kcal / 1816 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...