Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 100 g de sucre, et un peu pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frappé fraise-chocolat
10 menit
Cake au chocolat et gingembre confit
1h 30min
Menu : Filets de truite à la crème d'asperges, riz et glace aux fruits
1 godz.
Tarte aux pommes
1 godz. 15 min
Velouté orange-courge
35 min
Pommes Dauphine
1 godz. 40 min
Focaccia sucrée aux noisettes
1h 45min
Crème au chocolat
3h 15min
Crema catalana
40 min
Soupe au potiron
35 min
Macarons au caramel
1 godz. 50 min
Pain d'épice lucernois
55 min