Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maple Hollandaise Sauce
- 20 - 30 g granulated maple sugar, to taste (see Tip)
- 1 tbsp water
- 1 tbsp lemon juice
- 160 g butter, unsalted, room temperature, cut into cubes (1-2 cm)
- 3 egg yolks
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch black pepper, ground, to taste
Poached Eggs
- 4 eggs, large
- 1700 g water
- 50 g vinegar
- 2 English muffins
- 80 - 100 g smoked salmon, cold smoked, sliced to serve (see Tip)
- chives, fresh, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2226.9 kJ / 532.3 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 43.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 423.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35min
Placki
40min
Pear Twists on Chocolate Custard
30min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
Brak ocen
Korean Spiralized Cucumber Salad
25min
Pistachio cream
15 Min
Plum Clafoutis (TM6)
Brak ocen
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Tuna Dip
10 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20min