Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon

4.9 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Maple Hollandaise Sauce
  • granulated maple sugar to taste (see Tip)
    20 - 30 g
  • water
    1 tbsp
  • lemon juice
    1 tbsp
  • butter, unsalted room temperature, cut into cubes (1-2 cm)
    160 g
  • egg yolks
    3
  • salt to taste
    1 pinch
  • black pepper, ground to taste
    1 pinch
Poached Eggs
  • eggs, large
    4
  • water
    1700 g
  • vinegar
    50 g
  • English muffins
    2
  • smoked salmon cold smoked, sliced to serve (see Tip)
    80 - 100 g
  • chives, fresh thinly sliced

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532.3 kcal / 2226.9 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Sód 423.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...