Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
TM6

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon

4.9 ( 35 ocen )

Składniki

Maple Hollandaise Sauce

  • 20 - 30 g granulated maple sugar to taste (see Tip)
  • 1 tbsp water
  • 1 tbsp lemon juice
  • 160 g butter, unsalted room temperature, cut into cubes (1-2 cm)
  • 3 egg yolks
  • 1 pinch salt to taste
  • 1 pinch black pepper, ground to taste

Poached Eggs

  • 4 eggs, large
  • 1700 g water
  • 50 g vinegar
  • 2 English muffins
  • 80 - 100 g smoked salmon cold smoked, sliced to serve (see Tip)
  • chives, fresh thinly sliced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
532.3 kcal / 2226.9 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
43.1 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Sód
423.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy