Urządzenia i Akcesoria
Challah
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 slices
Składniki
-
active dry yeast (1 packet/envelope active dry yeast or 8 g)2 tsp
-
sugar85 g
-
water315 g
-
vegetable oil to grease
-
large egg2
-
vegetable oil60 g
-
all-purpose flour595 g
-
kosher salt1 ½ tsp
-
sesame seeds, toasted1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
305 mg
Białko
7 g
Kalorie
1117 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye Bread
6 godz. 5 min
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Latkes
35 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)
40 min
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)
1 godz. 30 min
Summer Ice Cream Cake
4 godz. 50 min
Challah
3 godz. 10 min
Vegan Butter Spread
5 godz. 10 min
Rye Bread Rolls- Bürli
12 godz.