Carrot Walnut Bundt Cake

Carrot Walnut Bundt Cake

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 slices

Składniki

  • non-stick spray oil
  • carrot in pieces (2.5 cm)
    300 g
  • walnut, chopped plus extra to garnish
    130 g
  • sunflower oil
    225 g
  • sugar
    395 g
  • egg, large (65-70 g)
    4
  • all purpose white flour
    285 g
  • baking powder
    2 tsp
  • baking soda
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • cinnamon, ground
    2 tbsp
  • powdered sugar to garnish

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 369.6 kcal / 1546.3 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 42.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 383.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...