Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g sea bass (2-4 pieces), gutted
lub 1500 g gilthead bream, whole, gutted - 1 tbsp olive oil
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 1 tsp ground cumin
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon, cut into slices
- 50 g fresh coriander, roughly chopped
- 10 garlic cloves
- 120 g onions, cut into quarters
- 250 g ripe tomatoes, cut into halves
- 200 g water
- 1 level tsp ground hot paprika
- 100 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 godz.
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Salmon kabsa
35min
Koshari stew
45min
Lamb loin with pink peppercorn sauce
45min
Gazelle horns
1h
Thai Mussels
25min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice
40min