Spicy sea bass (samke harra)

Spicy sea bass (samke harra)

3.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • sea bass (2-4 pieces), gutted
    1500 g
    1500 g gilthead bream, whole, gutted
  • olive oil
    1 tbsp
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • freshly ground pepper
    1 pinch
  • ground cumin
    1 tsp
  • dried bay leaf
    4
  • lemon cut into slices
    1
  • fresh coriander roughly chopped
    50 g
  • garlic cloves
    10
  • onions cut into quarters
    120 g
  • ripe tomatoes cut into halves
    250 g
  • water
    200 g
  • ground hot paprika
    1 level tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    100 g
  • ground coriander
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24.4 g
Kalorie 887 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...