
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 chillies, type Fresno, fresh stems removed, halved
- 2 - 4 'chile de árbol' chillies, dried to taste
- ½ tsp ground smoked paprika
- 1 tsp salt, coarse
- ½ tsp oregano, dried
- 100 g extra virgin olive oil
- 45 g red wine vinegar
- 1500 - 1600 g whole chicken spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 450 g mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (3 cm/2 in.)
- 100 g mayonnaise
- ¼ tsp salt to taste (opcjonalnie)
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 876 kcal / 3665 kJ
- Białko
- 65 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 904 mg