Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

4.9 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Piri Piri Sauce
  • garlic cloves
    3
  • chillies, type Fresno, fresh stems removed, halved
    4
  • 'chile de árbol' chillies, dried to taste
    2 - 4
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • salt, coarse
    1 tsp
  • oregano, dried
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • red wine vinegar
    45 g
  • whole chicken spatchcocked (see Tip)
    1500 - 1600 g
Vegetable Salad and Grilling
  • mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (3 cm/2 in.)
    450 g
  • mayonnaise
    100 g
  • salt (opcjonalnie) to taste
    ¼ tsp
  • black pepper, ground
    ¼ tsp
  • Dijon mustard
    1 ½ tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 904 mg
Białko 65 g
Kalorie 3665 kJ / 876 kcal
Tłuszcz 63 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...