Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 chillies, type Fresno, fresh, stems removed, halved
- 2 - 4 'chile de árbol' chillies, dried, to taste
- ½ tsp ground smoked paprika
- 1 tsp salt, coarse
- ½ tsp oregano, dried
- 100 g extra virgin olive oil
- 45 g red wine vinegar
- 1500 - 1600 g whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 450 g mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (3 cm/2 in.)
- 100 g mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste (opcjonalnie)
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3665 kJ / 876 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Sichuan Chilli Oil
50 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Turkey Curry Phyllo Triangles
50 min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2h 15min
Shrimp Louie Salad
1h 30 min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Mediterranean pastries
1h
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1h 20 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 min
Biryani-style rice
1h 5min